Elden in getallen

Speciaal voor alle analisten en cijfergekkies van Elden volgt hier een update met data over Elden. In de afgelopen jaren is er namelijk nogal het één en ander veranderd in ons rustige dorpje. Hier volgen 17 datafeitjes over Elden anno nu.

Inwoners

In 2013 had Elden nog een inwoners totaal van 2.115. Maar 5 jaar later, in 2018 stond dit aantal al op 2.760 inwoners (een stijging van 30%). De inwoners van Elden bezitten samen 1.085 auto’s en 125 motorfietsen. Over grote aantallen gesproken! Voor de organisatie van ‘Zomer in Elden’ worden er nog grote aantallen vrijwilligers gezocht. Lees de hele oproep hier.

Burgerlijke staat

1.105 personen in Elden zijn gehuwd, 1.240 ongehuwd en 170 personen zijn gescheiden. Ben je nog op zoek naar een partner? Of zoek je misschien heel iets anders? Plaats dan hier een oproep op Elden Online via de onderstaande knop.

Huisvesting

In Elden staan 1.013 woningen, waarvan 638 koopwoningen en 375 huurwoningen. Eldenaren wonen gemiddeld met 2,3 personen in één huis. Momenteel staan er 10 huizen te koop in elden. Zoek jij een huis in Elden of wil je een ergens anders in Elden gaan wonen? Bekijk dan hier het aanbod.

Bedrijven

In totaal zijn 230 bedrijven gevestigd en/of ingeschreven op adressen in Elden. De meeste bedrijven (75) bevinden zich in de sector: ‘zakelijke dienstverlening’. Andere goed vertegenwoordigde sectoren zijn: ‘Handel en horeca’ (45), ‘Financiële diensten onroerend goed’ (35) en ‘Cultuur recreatie en overige diensten’ (30).

Staat jouw bedrijf al vermeld in het adressen en telefoonnummers register van Elden Online? Zo niet, stuur dan een mailtje met zo veel mogelijk gegevens naar webmaster@eldenonline.nl. Bekijk hieronder het register.

Bron: Allecijfers.nl & CBS – Cijfers gebaseerd op 2018