8 FEB 2021 – Elden van het aardgas af?

Dorpsgesprek over energie besparen en ‘van het aardgas af’


Update: We houden het dorpsgesprek nu DIGITAAL op 8 februari 2021.


Er is om ons heen veel te horen en te lezen over energie en het klimaat. Dat roept veel vragen op, mogelijk ook bij u en uw buurtbewoners. De gemeente Arnhem organiseert daarom een dorpsgesprek over dit thema in Elden op 8 februari 2021 DIGITAAL. De gemeente wilt u ook informeren tijdens het dorpsgesprek dat een groot deel van Elden niet voor 2030 van het aardgas af gaat (voor de Tuin van Elden is de planning anders) .

Eldens Dorpsgesprek over energie besparen

Iedereen heeft te maken met energie en heeft een eigen energieverbruik en -rekening. Wat betekent energie besparen voor u? Wat doet u al om uw energieverbruik en de energierekening te verlagen en wat kunt u nog meer doen? Kunt u uw energierekening betalen? Wanneer zal Elden waarschijnlijk van het aardgas af gaan?

Om dit soort vragen te beantwoorden én om samen ideeën en zorgen uit te wisselen organiseert de gemeente een dorpsgesprek. Het dorpsgesprek vindt plaats op 16 november van 19.00 tot 22.00 uur bij de Buutplek aan de Mr. D.U. Stikkerstraat 10. Cathelijne Bouwkamp, wethouder Klimaat & Energie, opent het dorpsgesprek. Het Energieloket Midden Gelderland geeft tips over wat u (nog meer) kunt doen om energie te besparen en zo uw energierekening te verlagen.

U ontvangt per post een uitnodiging voor het dorpsgesprek. Vanwege maatregelen rondom het coronavirus is aanmelden en registratie verplicht en hanteren wij een maximaal aantal deelnemers. Wij vragen u om per huishouden met maximaal 1 persoon aanwezig te zijn.

Aardgas: de oudere woningen in Elden voorlopig geen verandering

Bijna alle huizen in Arnhem worden verwarmd met aardgas. Dat gaat veranderen. Wijk voor wijk gaan we stoppen met aardgas en de huizen op een andere manier verwarmen. Net als in heel Nederland. De oudere woningen in Elden zijn voorlopig niet aan de beurt. Deze woningen gaan na 2030 van het aardgas af.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt mailen naar Shehnaaz.Kasiem@arnhem.nl of bellen met (026) 377 3682.

Wilt u zelf aan de slag met energie besparen of duurzaam energie opwekken? Neem dan alvast een kijkje op de website www.arnhemaan.nl  voor tips en mooie voorbeelden uit Arnhemse wijken.

Dorpsgesprek Elden over energie besparen en 'van het aardgas af':
Datum: 8 februari 2021
Tijd: 19.00-22.00 uur​
Locatie: ONLINE - link volgt

Bekijk ook

Logo-dorpsvereniging-Elden-V6
Notulen ALV-2022 goedgekeurd.
Tijdens de Algemene ledenvergadering van de Dorpsvereniging Elden zijn de notulen van de ALV-2022 goedgekeurd....
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Elden krijgt beschermde status: ‘Het is een Betuws dorp in de grote stad’
De afgelopen jaren trokken bezorgde inwoners meerdere malen aan de bel bij het Arnhemse stadsbestuur....
1960-e1554104907653
Opgelet! Wegwerkzaamheden voorjaar 2024
De gemeente werkt aan een veiliger en fijner RijnWaalpad Arnhem – Nijmegen 2024 De gemeenteraad heeft...
Logo-dorpsvereniging-Elden-V6
Algemene ledenvergadering
Hierbij nodigen wij u uit voor onze Algemene Ledenvergadering op 12 maart a.s. in ons Dorpshuis. U bent...