6x heerlijke welverdiende cocktails

Het is weer vrijdag, het begin van het weekend en weer een nieuwe Elden @home. En dit keer is het er eentje voor de volwassenen. In deze tijden zijn de kleine geniet momentjes belangrijk en wat is nou meer genieten dan een heerlijke zelfgemaakte cocktail in het warme zonnetje!

In deze Elden @home breng ik jullie een verzameling recepten van klassieke cocktails maar ook een aantal unieke recepten. Ook zal ik een paar persoonlijke favoriete met jullie delen. Proost!

1. Frisse rabarber cocktail

De cocktail heeft naar mijn weten helaas geen leuke naam, maar dat maakt hem niet minder lekker! Deze frisse cocktail van Gin, basilicum en rabarberpuree is niet alleen heerlijk maar ook super leuk om zelf te maken.

Wat heb je nodig? (voor 1 drankje)

  • Verse basilicum
  • 3 el rabarberpuree (recept hieronder)
  • 30 ml Niemand Gin
  • 90 ml bruiswater
  • ijsblokjes

Hoe maak ik Rabarberpuree?

Snijd 5 stelen rabarber in kleine stukjes en doe deze in een pan. Voeg hier 4 eetlepels suiker en 150ml kraanwater aan toe. Kok de rabarber met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur tot de rabarber lekker zacht is.

Doe de gekookte rabarber in een mixer of pureer het met een staafmixer. Pak een grote kom en een zeef. Druk de puree door de zeef, totdat bijna alles er doorheen is. En klaar! laat de puree nu eerst goed afkoelen in de koelkast voor je hem in de cocktail gebruikt.

En nu de cocktail!

Rol de basilicumblaadjes op en snijd deze in dunne reepjes. Doe de basilicum in je cocktailglas en plet deze voorzichtig met bijvoorbeeld de achterkant van een keukenmes. Voeg 3 eetlepels van je zelfgemaakte rabarberpuree toe. Voeg nu de ijsblokjes , de gin en het bruiswater toe aan het mengsel. Om het extra mooi te maken, garneer met wat basilicumblaadjes en klaar is je cocktail!

2. Blackberry Glam

Een combinatie van zoete bramen, zachte mango en frisse munt zorgt voor een briljante combinatie om op het vrije weekend te toosten!

Wat heb je nodig? (voor 1 drankje)

  • Verse Bramen
  • 3 el mango-siroop
  • 30 ml wodka
  • 90 ml bruiswater
  • muntblaadjes
  • ijsblokjes

Hoe maak ik de mango-siroop?

Het lijkt er op het maken van de rabarber puree. Verwarm 4 eetlepels suiker en 150ml water tot de suiker volledig opgelost is. Haal het suiker water van het vuur en voeg de mango-blokjes en munt toe. Laat dit minimaal 15 minuten staan (hoe langer hoe beter).

Pak een grote kom en een zeef. Zeef de mango en munt eruit en je bent klaar. Het makkelijke aan deze siroop is dat je het gemakkelijk van te voren kan maken. Ook werkt dit recept gemakkelijk met andere vruchten.

En nu de cocktail!

Nu je de siroop klaar hebt, pak een cocktail glas en vul deze 2/3 met (gecrushed) ijs, voeg hier 3 eetlepels mango-siroop toe, 30ml of 1 shot wodka. Top het drankje af met bruisend water. Voor de garnering: neem een paar verse bramen en verse blaadjes munt. Met dit drankje laat je iedereen genieten van de heerlijke lentedagen!

3. Mimosa

Ideaal voor moederdag, vaderdag of eigenlijk iedere andere dag. De Mimosa is de ideale brunchcocktail! Deze frisse sinaasappel en champagne cocktail is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel erg makkelijk te maken.

Wat heb je nodig? (voor 1 drankje)

  • 60 ml mousserende wijn (Champagne, cava of prosecco)
  • 60 ml vers sinaasappelsap
  • 5 ml Cointreau

Zo maak je ‘m

Pak je mooiste champagneflûte en schenk hier het sinaasappelsap in. Vul langzaam aan met Champagne zodat het niet overstroomt. Roer de cocktail voorzichtig door. Schenk de Cointreau er als laatste voorzichtig bovenop. Garneer met de sinaasappelzest of een reepje schil.

4. De klassieke Mojito

Hij is simpel te maken, lekker fris en ziet er super goed uit: de Mojito Cocktail. Deze zomerse cocktail is één van de meest populaire cocktails ooit.

Wat heb je nodig? (voor 1 drankje)

  • 50 ml Bacardi Carta Blanca
  • 60 ml bruiswater
  • 15 ml limoensap
  • 15 ml suikersiroop (zoals uitgelegd bij de mangosiroop) of 2 theelepels suiker
  • 12 blaadjes verse munt +1 takje voor de garnering
  • Crushed ijs (genoeg voor een glas) 

Dit is hoe je hem maakt

Schenk het versgeperste limoensap, de Barcardi Carta Blanca rum, het bruisend water en de suiker siroop in een Mojito glas. Breek nu de muntblaadjes met een stamper (Geen stamper? Plaats de muntblaadjes tussen je handpalmen en klap). Wrijf vervolgens de blaadjes of de glasrand en laat ze daarna in het glas vallen/ Vul het glas nu tot de rand met crushed ijs en roer om. Garneer het drankje met een munttakje en een partje limoen.

5. Balón 43

Een persoonlijke favoriet is de Balón 43. De Balón 43 is een drankje op basis van het populaire Licor 43. De Balón 43 is lekker zoet en fris van smaak. Dit maakt hem dus ideaal voor op je terrasje in de achtertuin.

Wat heb je nodig? (voor 1 drankje)

  • 35 ml Licor 43
  • 100 ml Spa rood
  • Sap van een halve citroen
  • 1 schijfje citroen
  • 2 partjes sinaasappel
  • Crushed ijs (genoeg voor een glas) 

Zo maak je het

Een echte Balón 43 maak je in een “ballon” glas (zoals in de afbeelding). Vul dit glas met ijs en schenk de Licor 43 hier overheen. Pers het sap van een halve citroen uit boven de cocktail en top af met bruisend water. Roer hem goed door elkaar (of gebruik een cocktail shaker). Garneer de cocktail met een schijfje citroen of sinaasappel.

6. Frozen Margarita

Lekker met je kop in de warme zon. Wat is er nou meer genieten dan dat? Met je kop in de warme zon en een Frozen Margarita in je hand!

Wat heb je nodig? (voor 4 drankjes)

  • 2 limoenen
  • 90 ml Tequila Gold
  • 30 ml Triple sec of Cointreau
  • ongeveer 16 ijsblokjes
  • 2 el zout
  • Een Blender

Zo maak je het

Pak de 2 limoenen en pers er ééntje uit in de blender. Snijd uit de andere 4 partjes voor de garnering. Schenk de tequila, triple sec en het limoensap in de blender. Voeg de ijsblokjes toe en blenden maar.

Strooi het zout op een schoteltje. Wrijf het limoenpartje over de rand van het glas en doop de glasrand in het zout. Schenk de cocktail in de glazen en voeg nog een beetje ijs toe. Genieten maar!

Heb je hem al gemaakt, deel het met ons!

Heb je nou één van de heerlijke recepten gevolgd? Deel je leukste welverdiende cocktail foto op Facebook en tag @EldenOnline in de bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *