De poortwachter van Elden

De OHRA. Voor Eldenaren en bewoners van omliggende wijken een begrip. “Zijn we al bijna thuis? Jazeker, kijk we zien de OHRA al!” Dat klinkt vast niet onbekend in de oren. Het gebouw uit 1997 telt 17 verdiepingen en is met zijn 86 meter hoogte (inclusief antenne) het op twee na hoogste gebouw van Arnhem (na de Tennet-toren 151m en de Eusebiuskerk 93m).


Dat de OHRA een Nederlandse verzekeringsmaatschappij is, weten de meesten wel. Maar waar de letters O, H, R & A voor staan wellicht nog niet. De afkorting staat voor: Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren. Nou, dat weet je dan nu ook weer.

Het gebouw, dat ook wel het Ooyevaarsnest wordt genoemd, telt een oppervlakte van circa 30.000 vierkante meter. Het nest is al tijden niet meer in handen van OHRA zelf en in 2016 werd het pand wederom verkocht. Nu voor 9 miljoen aan Renschdael Groep.

OHRA huurt ongeveer de helft van het gebouw nog voor eigen gebruik en heeft een huurcontract tot minimaal 2020. Door de jaren heen vlogen de plannen voor de lege ruimten in het pand je om de oren. Hotel, woningen, kantooruimten, eigenlijk was alles mogelijk. Heel spannend is het nu niet meer, het bestaat volledig uit kantoorruimte.


Voor de Trivia fans: Het OHRA gebouw heeft 115 parkeerplaatsen in de parkeergarage, 550 parkeerplekken rondom het gebouw. Dat is nou echt een feitje dat je niet had willen missen.


Afbeeldingen:
DTZ Zadelhoff ‘Dé eye-catcher van Arnhem’ [PDF]
Bert van Ommen [Schilderij] Eigendom: Delta Lloyd/OHRA
Afbeeldingen kunnen op verzoek worden verwijderd.


Bekijk ook

zeep
Wintermarkt | 2 dec
Zaterdag 2 december van 15.00 – 19.00 is er in het dorpshuis in Elden en in de tuin bij de Brink 13 een...
Samen Eten
Samen Eten
Eén keer per maand is er op vrijdagavond een bijeenkomst van het Samen Eten. Een groepje van per keer...
Copy of Dorpsplatform uitnodiging
ALV & Openbare vergadering | Dorpsplatform Elden | 9 mei 2023
Voor leden van het Dorpsplatform Elden is 9 mei 2023 een algemene ledenvergadering die start om 19:15...
WhatsApp-Image-2020-12-18-at-13.21
Elden van grijs naar GROEN
Suzan van Vlaanderen, inwoonster van Elden, kreeg het idee om de straat te vergroenen. Tijdens een kerstbijeenkomst...