De poortwachter van Elden

De OHRA. Voor Eldenaren en bewoners van omliggende wijken een begrip. “Zijn we al bijna thuis? Jazeker, kijk we zien de OHRA al!” Dat klinkt vast niet onbekend in de oren. Het gebouw uit 1997 telt 17 verdiepingen en is met zijn 86 meter hoogte (inclusief antenne) het op twee na hoogste gebouw van Arnhem (na de Tennet-toren 151m en de Eusebiuskerk 93m).


Dat de OHRA een Nederlandse verzekeringsmaatschappij is, weten de meesten wel. Maar waar de letters O, H, R & A voor staan wellicht nog niet. De afkorting staat voor: Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren. Nou, dat weet je dan nu ook weer.

Het gebouw, dat ook wel het Ooyevaarsnest wordt genoemd, telt een oppervlakte van circa 30.000 vierkante meter. Het nest is al tijden niet meer in handen van OHRA zelf en in 2016 werd het pand wederom verkocht. Nu voor 9 miljoen aan Renschdael Groep.

OHRA huurt ongeveer de helft van het gebouw nog voor eigen gebruik en heeft een huurcontract tot minimaal 2020. Door de jaren heen vlogen de plannen voor de lege ruimten in het pand je om de oren. Hotel, woningen, kantooruimten, eigenlijk was alles mogelijk. Heel spannend is het nu niet meer, het bestaat volledig uit kantoorruimte.


Voor de Trivia fans: Het OHRA gebouw heeft 115 parkeerplaatsen in de parkeergarage, 550 parkeerplekken rondom het gebouw. Dat is nou echt een feitje dat je niet had willen missen.


Afbeeldingen:
DTZ Zadelhoff ‘Dé eye-catcher van Arnhem’ [PDF]
Bert van Ommen [Schilderij] Eigendom: Delta Lloyd/OHRA
Afbeeldingen kunnen op verzoek worden verwijderd.


Bekijk ook

Wij-vinden-dat-het-unieke-dorpse-karakter-van-Elden-het-waard-is-om-te-behouden-en-te-verrijken-voor-toekomstige-generaties
Reactie Dorpsplatform Elden op besluit verkoop grond locatie Elderhoeve door Gemeente Arnhem
Het Dorpsplatform Elden heeft op 15 mei 2024 een reactie gestuurd naar betrokken wethouders betreffende...
Verslag_werkbezoek_aan_Stichting_Sociaal_Wijkteams_ArnhemREV
Inloopavond 21 mei Elden beschermd dorpsgezicht.
Zoals u ongetwijfeld weet, heeft de gemeente Arnhem de procedure opgestart voor het aanwijzen van Elden...
1960-e1554104907653
Toelichting Beschermd Dorpsgezicht Elden + Q&A
Toelichting-beschermd-dorpsgezicht-EldenDownloaden QA-EldenDownloaden
Logo-dorpsvereniging-Elden-V6
Notulen ALV-2022 goedgekeurd.
Tijdens de Algemene ledenvergadering van de Dorpsvereniging Elden zijn de notulen van de ALV-2022 goedgekeurd....