Hét Gemeente Nieuws: Bazar54

In de pastorie naast de Lucaskerk in Elden is Bazar54 gehuisvest. Hier kunnen vluchtelingen spullen halen om een nieuwe start met hun leven te maken. Die spullen komen van de zolders en uit de schuurtjes van Arnhemmers, die ze toch niet meer nodig hebben. Bazar54 is mogelijk doordat de mensen van de Lucaskerk de ruimte beschikbaar stellen.

De bewoners van AZC Elderhoeve komen er om uit te zoeken wat ze nodig hebben. Ze betalen een piepklein bedrag voor de spullen. Deze bijdrragen zijn voor het onderhoud van de winkel, maar ook voor de gratis koffie en thee. Iedereen kan gezellig langskomen voor een gesprekje of om mee te helpen. Zo wordt Bazar54 ook een ontmoetingsplek voor oude en nieuwe Arnhemmers.

Bazar54 is open: voor het brengen van spullen op maandag en vrijdag tussen 09:00 uur en 14:00 uur en voor een gezellig kopje koffie of thee, op dinsdag tussen 12:30 uur en 14:30 uur. Er is een speelhoekje voor de kinderen, want iedereen is welkom.

Mensen zijn altijd welkom om als vrijwilliger hun talet in te zetten voor het opknappen, uitsorteren en verdelen van de spullen, of als gastheer/-vrouw op dinsdagmiddag. U kunt hiervoor contact opnemen met de WIE coördinator via wiespullen@gmail.com om te laten weten hoe je wilt helpen.

Bazar54, Rijksweg-West 54, Elden (Arnhem)

Bron
Hét Gemeente Nieuws