Goed toeven en proeven in de Eldense molen

Verslag van Albert Roovers

Een poosje geleden las je op diverse Facebook-pagina’s, die op Elden gericht zijn, dat er op 21 mei Ierse en Schotse muziek te beluisteren viel en daarbij wat biertjes geproefd konden worden. Vanmiddag om 3 uur was het zover. Met een kleine 20 mensen was het op de eerste verdieping in de molen gezellig druk.

Rob Meijer, één van de brouwers in Elden die later die middag over een aantal bieren verhaalde en ons hiervan ook uitgebreid liet proeven, heette ons welkom. Daarna volgden de eerste muziekstukken gespeeld door Ernst Stolz en Kioe Bing Yap. De zang nam Aone Postma voor zijn rekening in nummers als Sally Gardens, Molly Malone, Cliffs of Doneen en Danny Boy.

Ierse folk wordt als een unieke eigen stijl gezien. Over de hele wereld wordt het gespeeld. Sommige liederen en dansjes zijn honderden jaren oud en worden tot op de dag van vandaag gezongen en gespeeld in de Ierse pubs. Jigs, reels, polka’s en hornpipes, alles kwam langs.

Kortom de ambiance van de oude molen, gezellige, meeslepende en soms melancholische muziek in combinatie met een koud biertje proeven en lekkere hapjes, maakten het een erg leuke en gezellige middag en kon je jezelf even in zo’n pub wanen.

Bij de toegift van de muziek werd natuurlijk What shall we do with the drunken sailor luidkeels meegezongen. De slokjes bier hadden de kelen gesmeerd en de tongen wat losser gemaakt 😉

Daarbij was er ook een toegift aan de proeverij. Rob gaf een flesje Irish Red van zijn Brouwhuys Elden mee voor thuis. Dat wordt dus nog even nagenieten.