Fietsen met Herinneringen

Het project

Fietsen met Herinneringen is opgezet door een groep Eldenaren. Zij nemen ouderen mee op een duofiets naar plekken waar zij herinneringen aan hebben. Hij/zij mag dan vertellen over deze herinneringen. Ondertussen worden er ook foto’s gemaakt. Die kunnen ze dan later tonen aan de andere ouderen in Elden tijdens “Elden met Elkaar” in het Dorpshuis. Zo ontstaan er weer nieuwe gesprekken.

Een fietstocht brengt de mensen weer even op een andere plek en stimuleert de zintuigen. De fietstochten die er tot nu toe zijn geweest, waren een enorm succes.

Een eigen duofiets

Een paar Eldenaren zijn op zoek gegaan naar een “eigen duofiets” voor deze activiteit. Met een bijdrage van het Menzis-fonds, een mooie bijdrage van Rob en Narda van KLJ-Schilderwerken en een aanvulling vanuit de Dorpsvereniging kon vrijdag 26 november 2021 een mooie 2e hands duofiets afgeleverd worden.

Zodra het weer het toe laat worden hier weer vele tochten door de omgeving mee gemaakt. “Fijn dat er nu een duofiets met trapondersteuning is waardoor de vrijwilliger, met zijn soms ‘gewichtige’ passagier, die niet altijd in staat is om mee te trappen, toch de Eldense dijk op komt en tegen de wind in ook wat makkelijker gaat.”

Een mooie stap in behoud van het dorpse karakter waar met oog voor elkaar de mooiste initiatieven ontstaan en ook de oudere bewoners aandacht blijven krijgen.