Oogstfeest Elden

Op zondag 11 augustus is het jaarlijkse Oogstfeest rond de Eldense molen “De Hoop”. Van 11.00 tot 17.00 uur is er een gevarieerd programma voor jong en oud.

Programma

Er zijn vele ambachtelijke activiteiten te zien. Zoals het dorsen van eerder gemaaid tarwe, het binden van koren en het opzetten van een korenmijt. Daarnaast is er een tentoonstelling van in bedrijf zijnde oude tractoren en landbouwwerktuigen. Ook is er de gehele dag een markt met oogstproducten en vele oude ambachten en demonstraties. Speciaal voor de allerkleinsten is er een kinderboerderij ingericht. Ook is er volop muziek en dans.

Ambachtenmarkt

Rond de molen is een zeer uitgebreide oude ambachtenmarkt. In een zestigtal kramen presenteren en demonstreren ambachtslieden hun werk in ambachten en kunstnijverheid. Er zijn ook kramen met streekproducten, brocante en sieraden.

Molen ‘De Hoop
Bij voldoende wind is molen “De Hoop”de gehele dag in bedrijf en verzorgen de molenaars rondleidingen. Wat is er mooier om deze glorie van Elden te bezichtigen terwijl de wieken draaien!?

Tekst
Stichting Evenementen Elden