14 & 15 september

Arnhem laat zich zien als “stad van vermaak” in het Open Monumenten-weekend (14 en 15 september 2019)

Op 14 en 15 september 2019 vinden de Open Monumentendagen in Arnhem plaats. Dit jaar wordt met het thema “Monumentaal vermaak” de rijke geschiedenis van plezier in Arnhem gevierd. Bezoekers krijgen een unieke kans om een bezoek te brengen aan tal van bijzondere monumenten door de hele stad, die normaal vaak gesloten zijn.

Er is dit jaar in bijna ieder open monument een optreden, lezing, voorstelling, tentoonstelling of rondleiding rondom het thema vermaak. Veel van de deelnemende Arnhemse monumenten geven extra gehoor aan het thema dit jaar: muziek, theater, dans, sport en spel, kunst, verzamelingen en een monumentale kroegentocht op bijzondere locaties. Uniek dit jaar: acht bijzondere kroegen zetten hun deuren wijd open en er zijn tijdens je bezoek aan de monumenten naar maar liefst negentien muziekevenementen: bands, koren en ensembles. Geniet van lezingen die het vermaak in Arnhem op verschillende manieren zullen belichten. Er zijn ook zestien activiteiten voor de kleine bezoekers.

Open Monumentendag is een landelijk en gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het tweede weekend van september.ar desondanks kon al dit plezier de diepe wonden van de oorlog niet Maar

Zie voor achtergronden en het programma

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail ons openmonumentendagarnhem@gmail.com.