De landschappen van de kiwi’s

De kiwi’s, een door de kinderen zelf unaniem uitgekozen naam voor de jongste groep kinderen op de BSO locatie troubadour. Een groep heerlijke kinderen met veel energie en fantasie.

Sinds 3 jaar werken we op de jongste groep met thema’s. Elke maand een nieuw thema, nieuwe knutsels, bakactiviteiten en spel die daar op aansluiten en die de fantasie van de kinderen prikkelen.

In de afgelopen jaren werkten we met de wereld, landen en beroepen. Dit jaar onderzoeken we de verschillende natuurgebieden over de wereld zoals het tropisch regenwoud, de woestijn en de poolgebieden. We beginnen het thema altijd met vragen en onderzoek. Wat zou er allemaal zijn in het tropisch regenwoud, wat leeft daar en hoe ziet het er uit? Daar komen vaak hele verrassende antwoorden uit. In de huishoek en bouwhoek merk je dat het thema zich voortzet, er wordt gespeeld dat ze in een tropisch regenwoud zijn, kinderen veranderen in apen en krokodillen en sluipen door het lokaal.

Gaande de maand vult ons lokaal zich met mooie knutsels en versieringen. Er hangen papegaaien, luiaards, apen en slangen door de klas. Er zijn spinnenkoekjes gemaakt en slangen van fruit. Buiten wordt er geapenkooid en staan er mooie krijt tekeningen op de stoep.

En dan begint de nieuwe maand, alle knutsels en tekeningen mogen mee naar huis. Het bord is weer leeg, tijd voor het volgende thema.