Hoera het is herfst!

Na een zomer vol zon, licht en groei trekt in de herfst de natuur zich terug. Bladeren verkleuren van rood, geel naar bruin, om uiteindelijk van de boom te vallen. De dagen worden korter en kouder; donkere wolken trekken een sombere deken over het land. De vergankelijkheid van het leven komt met de dag dichterbij. Veel mensen worden daarom melancholiek of zelfs mistroostig van het najaar. Ik zeg, niet doen!

In de herfst breekt namelijk veel nieuw geluk door. Nu is de tijd dat de boeren in Veneto, Chianti en de Rhônevallei hun druiven verwerken tot de heerlijkste wijnen. Nog even en er liggen weer bockbier en chocoladeletters op het schap. Kinderen hebben een frisse start gemaakt in een nieuwe klas, op een nieuwe school. Voor Oktoberfeesten hoef je niet meer naar Duitsland. De Versmarkt biedt een ruime keus aan lekkere appels en peren van de nieuwe oogst. Muziekverenigingen beginnen aan een nieuw seizoen en studeren nieuw repertoire in. We tellen af naar de Rolling Stones die nog steeds springlevend zijn en hun kunsten in het Gelredome komen vertonen. En we kijken uit naar griezelen met Halloween, de intocht van Sinterklaas, de kerstmarkt, kerstconcerten en de Weg met die sombere deken, er is veel te beleven en nog veel meer te genieten.

Je snapt het, wij zijn blij dat het herfst is. In Hallo Elden 358 Herfst 2017 laten we zien wat nieuwe ideeën ons gaan opleveren. Bijvoorbeeld de plannen om zoveel mogelijk inwoners bij Elden te betrekken. We spraken hierover met de Dorpsraad en met vertegenwoordigers van de denktankgroep. Ook heten we nieuwe en pasgeboren inwoners van harte welkom. En misschien wel het allerleukst, we presenteren een nieuwe oogst aan jong talent uit ons dorp. Daar word je toch alleen maar vrolijk van?

Krijg jij Hallo Elden nog niet iedere drie maanden in je brievenbus? Meld je direct als lid aan bij Dorpsvereniging Elden en ontvang ons dorpsblad!