Zo snel kan het dus gaan

Het is een zomerse vrijdag als ik vanuit Elden de fiets pak richting Meinerswijk. Op de fiets besef ik dat we in een prachtige groene omgeving wonen. Langs het Hoefijzer rijd ik richting de Nelson Mandelabrug. Dit keer ga ik niet de brug over richting binnenstad, maar richting de Rijn. Eerst passeer ik het buurtschap De Praets. Daarna rijd ik door een openstaand hek naar de daar aanwezige loodsen. Bij de eerste loods zie ik het groene busje van hoveniersbedrijf de Groene Vingers al staan. Eigenaar Erik Bolt heet me van harte welkom en onder het genot van een kopje koffie doen we het interview.

Hoe kom je als hovenier in Elden terecht?

“Ik kom oorspronkelijk uit het Westen. Een geboren Rotterdammer. Daarna ben ik mede voor mijn opleiding aan de tuin- en landbouwschool in Velp (het huidige Van Hall Larenstein) deze kant opgekomen. Ik heb eerst een tijdje in Dieren gewoond en daarna in het centrum van Arnhem. Uiteindelijk heb ik een prachthuis gevonden aan de Klapstraat in Elden. Het groene karakter van Arnhem, met daarbij de vele tuinen, maakt dat ik niet meer weg wil uit deze omgeving.”

Het ondernemerschap zit dat in je?

“Ja van jongs af aan kan ik wel zeggen. Ik ben echt een doener en dan het liefst buiten. Wist ook direct na mijn studie dat ik voor mezelf wilde beginnen. Overigens was dat begin nog niet zo eenvoudig. Letterlijk met een bakfiets en een advertentie in de lokale krantjes ben ik begonnen. En nu heb ik samen met mijn compagnon Hans-Willem Brussee een bedrijf van acht personen. Zo snel kan het dus gaan.”

Lees het hele artikel over de Groene Vingers van Erik Bolt in Hallo Elden Zomer 2017.