Kwaliteit is ons handelsmerk

Ondernemer:                    Cecile en Jan-Mark  Stienissen
Bedrijf:                                ‘t Pleyn
In Elden sinds :                 2016
Waar:                                   Rijksweg-West 45

Dinsdagavond even na 19 uur. Ik heb het avondeten net achter de kiezen. En dat is maar goed ook. Ik ga namelijk naar ’t Pleyn. Een gelegenheid waar je, zo lees ik op de website, kunt genieten van zelfgemaakte taart, macarons of andere versnaperingen. Nu ik eenmaal thuis ben en het interview uitwerk, loopt alsnog het water me in mijn mond. Nog een geluk dat ik bij de koffie een bijzonder smakelijke kokosmakroon kreeg, waardoor ik toch wat van de heerlijkheden heb kunnen proeven.

Hoe komen jullie in Elden terecht?

Cecile antwoordt meteen: “Jan-Mark is in dit pand letterlijk opgegroeid. Hij is er één van Raben.” Jan-Mark vertelt vervolgens hoe het voormalige café dat tegenwoordig een scooterzaak en ’t Pleyn  herbergt, werd gerund door zijn oma, daarna zijn vader en moeder en vervolgens zijn tante. “Veel sterke vrouwen die hier jarenlang een café runden.” Café Raben was en is nog steeds een begrip voor menig Eldenaar. Jan-Mark deed er ook zijn eerste horeca-ervaring op en hielp als jonge jongen in de bediening.

Zelf eigenaar

Tijdens zijn opleiding aan de Hotelschool leerde hij Cecile kennen. Allebei hadden ze de intentie om na hun opleiding ervaring op te gaan doen in de horeca. “Werkervaring opdoen en kijken wat je kunt met je opleiding”, aldus Cecile. Het loopt echter anders.  Tante houd de zaak draaiende zodat Jan-Mark en Cecile in 1992 samen het café  over konden nemen. Jan-Mark concentreert zich op het café, Cecile legt zich toe op de keuken. Het zijn drukke, maar mooie jaren.

Lees het hele interview in Hallo Elden 356.