Bistro Bootsma Bruist

Ondernemer:                   Cleo Bootsma
Bedrijf:                              Bistro Bootsma (www.bistrobootsma.nl)
In Elden sinds :               2016
Waar:                                 De Brink

Het is een prachtige zonnige herfstmiddag als ik op mijn fiets naar Bistro Bootsma rijd. Wat gelijk opvalt als ik mijn fiets voor het restaurant parkeer, zijn de tafeltjes buiten die helemaal in herfstsferen zijn gedecoreerd. Het geeft nog voordat je binnen bent direct een welkom gevoel. Dat belooft veel goeds. En dat goede gevoel wordt nog eens extra bevestigd als ik welkom word geheten door Cleo Bootsma en haar vader. De bistro bestaat nu iets meer dan een jaar, dus blikken we terug maar kijken ook vooruit.

Hoe gaan de zaken hier?
Cleo: “Nu goed. Maar we hebben een pittige aanloop gehad met daarbij de nodige opstartproblemen. Heel eerlijk heb ik wel eens gedacht ‘waar ben ik aan begonnen’. Maar de laatste tijd  draait het echt goed en  heb ik het gevoel helemaal op mijn plek te zitten.” Cleo komt uit een echte horecafamilie. Haar ouders hadden café Sint-Jan in hartje binnenstad van Arnhem. En ook het succesvolle restaurant ‘t Klokhuys in Bemmel was in handen van de familie Bootsma. Niet zo gek dus dat Cleo uiteindelijk in het horecavak is beland.

’t Amusement
Na haar opleiding aan de hogere hotelschool in Leeuwarden heeft ze toch nog wel getwijfeld wat nu precies haar missie was in het leven. Dat het uiteindelijk een eigen restaurant zou worden, stond zeker niet vast. Toen ze voor de keuze kwam te staan om een eigen zaak te openen, was Cleo werkzaam bij het befaamde restaurant ’t Amusement van Estée Strooker (winnaar van het televisieprogramma Masterchef in 2010, red) . “Estee deed de keuken, ik deed de zaak voor. Ik heb daar vijf jaar met plezier gewerkt en heb er ook veel geleerd.”

Waarom dan hier in Elden een eigen restaurant beginnen?
“Ik ben op de eerste plaats een Eldens meisje. Ik heb hier jarenlang gewoond met mijn ouders aan de Westerveldsestraat. In die zin heb ik wat met de gemeenschap hier. En toen Jan-Cees en Cilia Freriks (huidige uitbaters van het naastgelegen Ons Huis , red) aangaven dat ze wilden stoppen met het restaurant, destijds ‘Thuis” geheten, heb ik na overleg met mijn ouders besloten de stap te zetten om een eigen restaurant te beginnen.”

En bevalt het?
“Zoals gezegd was de aanloop pittig. Maar de laatste tijd is het zoals ik het graag zie. Ik denk met veel plezier terug aan de avonden tijdens de concerten van Céline Dion, Jannes en The Rolling Stones  in het Gelredome toen het restaurant helemaal vol zat en de sfeer gemoedelijk was. Echt het bruisende restaurant zoals ik dat graag zie. Maar ook de vaderdag-BBQ en de opening van het wildseizoen waren hoogtepunten van de afgelopen tijd. Hopelijk wordt de huidige Kerst ook zo’n hoogtepunt.”

Hoe zie je de toekomst voor je?
De bistro moet op de eerste plaats toegankelijk zijn, maar wel met een modern tintje. En met toegankelijk bedoel ik dat je hier gewoon een lekker stukje vlees, vis of vegetarisch kunt eten, maar de opmaak van het bord en de aankleding  mogen dan best een beetje spannend zijn. Denk aan strak gedekte tafels en onbekende groenten zoals witte biet. En met toegankelijk bedoel ik ook dat je hier echt een avondje uit kunt zijn met zijn tweetjes om lekker lang te dineren met bijzondere wijnen. Maar het moet ook een plek zijn waar je met je gezin met jonge kinderen een hapje kunt komen eten. Voor elk wat wils dus.”

Wat moeten mensen echt weten Bistro Bootsma?
“Dat we een prachtige buitentuin hebben waar je met name in het voorjaar en de zomer heerlijk buiten kunt eten. Veel mensen zijn echt verrast als ze de tuin zien. Een plek waar we wel 60 tot 70  mensen een plekje kunnen bieden. Ruim en toch intiem. Echt heel bijzonder.”