Verslag bewonersavond herinrichting van de drie straten: de Hennepstraat, ’t Hofje en de Westerveldsestraat

Beste dorpsgenoten,

Op de vooravond van de carnaval was er bij Bonnie & Clyde een bewonersavond om samen te beslissen over de herinrichting van de drie straten: de Hennepstraat, ’t Hofje en de Westerveldsestraat en gaat het over het gedeelte tussen de Mr Merkxstraat en de Klapstraat in. Er zijn ruim 60 mensen naar de zaal gekomen! Na de uitslag van de aanwonenden-enquête, een korte toelichting en een filmpje ging iedereen bij de groep van zijn of haar straat zitten. De kleinste groep was die van de “overige inwoners”. De ideeën vlogen over de tafel en er werd goed meegedacht over oplossingen. Bijvoorbeeld over parkeren, het groen en te hard rijden.

Binnenkort start het projectteam.  Hierin zitten een projectleider, een ontwerper en een directievoerder van de gemeente samen met de 9 bewoners die mee gaan ontwerpen. De ontwerper werkt de ideeën verder uit tot een schetsontwerp en maakt een grove begroting.

Waarschijnlijk eind april of in mei komt er een tweede bewonersavond waarin de schetsontwerpen en de kosten worden toegelicht. Alle inwoners van Elden mogen komen meepraten. Hiervoor ontvangen jullie nog een uitnodiging.

Na deze avond heeft het projectteam voldoende informatie om tot een definitief ontwerp te komen. Offertes kunnen worden aangevraagd en eventueel kunnen bewoners aangeven wat ze zelf willen doen. De bedoeling is dat dit in een laatste bijeenkomst, voor de zomervakantie, gepresenteerd wordt aan alle Eldenaren. Na de zomervakantie kan er dan gestart worden met de uitvoering.

Ben je ook zo benieuwd naar het schetsontwerp? Kom dan naar het tweede bewonersoverleg!

Als je een vraag hebt dan kun je deze mailen naar info@elden.nl 

Hartelijke groet namens de denktank Elden, gemeente Arnhem en Spectrum-Elan.