Perenbomen in Perenlaantje gesnoeid met enthousiaste groep

Perenbomen in Perenlaantje gesnoeid met enthousiaste groep vrijwilligers

Groep vrijwilligers snoeien de perenbomen in het Perenlaantje.
Groep vrijwilligers snoeien de perenbomen in het Perenlaantje.

Afgelopen zaterdag was het door een grote opkomst van vrijwilligers mogelijk om alle perenbomen in het Perenlaantje te snoeien. Ze trotseerden de vrieskou vooral in de ochtend toen het zonnetje nog achter de huizen bleef. Het voordeel was wel dat de hondenpoep rond de bomen nog was bevroren. In de middag begon het te dooien en dan moest je dus voorzichtig zijn bij het rapen van de gesnoeide takken.

Fijn was dat er nieuwe vrijwilligers zich hadden aangemeld voor het snoeien. Of misschien wel geronseld door Theo Heijmans want een aantal is ook vrijwilliger bij de Hoogstambrigade B.T.V. Elderveld. De snoeiploeg bestond natuurlijk uit Eldenaren. Maar naast Eldervelders waren er zelfs mensen speciaal uit Brabant gekomen om te snoeien.

Uit de boom kijken Perenlaantje
Uit de boom kijken Perenlaantje

Naast de bijna traditionele lokale borrel in de vorm van een peren- en pruimenlikeur gesponsord door Theo had Hanneke Witteveen weer een heerlijke lunch geregeld. Tussentijds was de koffie en thee door buurtbewoners Maaike en Esther goed geregeld. Lekker hartverwarmend. Als klap op de vuurpijl werd er aan het einde van de dag door een buurtbewoner op een 21 jarige single malt whisky getrakteerd.  Dit was goed getimed want 6 bomen moesten nog worden gesnoeid. Als dit geen extra redenen zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen? O ja nog een reden dan. Een aantal gesnoeide takken hebben al knoppen. Steek je een aantal takken thuis in een vaas dan heb je met de Pasen mooie bloeiende takken. Hadden de vrijwilligers nog iets om mee thuis te komen. 😉

De laatste te snoeien perenbomen.
De laatste te snoeien perenbomen.