Elden klimaatbestendig

 Samen maken we Elden klimaatbestendig!

Wil je graag dat kinderen fijn buiten kunnen spelen? Of wil je juist meer vogels en bijen in je tuin, of misschien juist minder onderhoud aan je tuin? Willen jij en je buren minder wateroverlast in Elden? Arnhem Klimaatbestendig helpt je hierbij!

Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat de zomers warmer en droger worden en dat we te maken krijgen met steeds meer piekbuien. Piekbuien leiden tot schade door wateroverlast en extreme warmte leidt tot vermindering van comfort, van het functioneren van mensen en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Arnhem is gevoelig voor deze risico’s. Binnen de heuvelachtige bebouwde kom zijn grote oppervlakten verharding aanwezig waardoor wateroverlast ontstaat tijdens hevige regenval, verdroging tijdens droge periodes en hittestress tijdens warme dagen. Daarom is het tijd om in actie te komen en de stad weerbaar te maken, oftewel: klimaatbestendig.

Er zijn veel eenvoudige kleine en grote oplossingen om hitte te verminderen en regenwater op te vangen. Minder tegels en meer groen helpt bijvoorbeeld al enorm. Met het aanleggen van een groen dak blijft je huis in de zomer koeler en in de winter warmer. Een andere effectieve manier voor het voorkomen van wateroverlast is je regenpijpen niet meer aan te laten sluiten op het riool. Dit noem je afkoppelen. Je kan het schone regenwater via een gootje door je tuin in de grond laten infiltreren. Of het opvangen in een regenton en je plantjes mee water geven of de wc doorspoelen. Buiten het voorkomen van schade leveren deze oplossingen ook andere voordelen op; de stad wordt groener en aantrekkelijker, de luchtkwaliteit verbetert, biodiversiteit neemt toe, je voelt je gezonder en gelukkiger.

Samen kunnen we de stad meer klimaatbestendig maken! Laat je op onze website www.arnhemklimaatbestendig.nl of Facebookpagina inspireren door voorbeelden, makkelijk toepasbare maatregelen en achtergrondinformatie. Heb je een idee of wil je meer weten? Neem contact met ons op. Wij van Platform Arnhem Klimaatbestendig staan klaar om je te helpen bij aanpassingen in je wijk en zoeken hierbij de juiste partijen en subsidies. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Samen maken wij Elden Klimaatbestendig!