Kees en Saskia al zeer actief voor het dorp

Voor deze editie ben ik op pad gestuurd om Kees en Saskia te interviewen voor de rubriek Nieuw in Elden. Toen ik langsging om de afspraak voor het interview te maken, had ik onze Golden Retriever Flip bij me. Kees vond het wel heel leuk als ik Flip ook mee zou nemen met het interview. “Wij zijn allebei gek op honden, maar zijn te weinig thuis om zelf een hond te hebben.” Dus ik kwam gezellig samen met Flip.

Saskia en Kees zijn beiden geboren Arnhemmers. Zij is geboren in Elderveld, hij in Malburgen. Ze belandden allebei in Westervoort waar ze elkaar ontmoetten. Omdat ze in de buurt van Arnhem werkten, wilden ze toch weer terug deze kant op. Kees werkte tot voor kort bij de Belastingdienst, maar is recent aangenomen bij de Douane, waar hij heel blij mee is. Saskia werkt bij kinderdagverblijf de Klompjes in Oosterhout.

Klussen

Sinds 1,5 jaar woont het stel met heel veel plezier in Elden. Saskia vond het huis aan de Klapstraat via Funda. “We vonden de plek gelijk erg mooi.” Er moest veel aan het huis gebeuren, maar gelukkig was klussen wel een hobby. Vijf maanden lang heeft Kees de  donderdagen en vrijdagen vrij genomen om dan telkens vier dagen te verbouwen. Het contact met de buren in de straat vinden ze vanaf het begin al geweldig. “De buren kwamen bijvoorbeeld langs om een wijntje te brengen als we weer een dag hard geklust hadden. Hartverwarmend dat er  gelijk gemeld werd dat we erg welkom waren en om te merken dat we opgenomen werden in de gemeenschap.”

Vrijwilligerswerk

Kees en Saskia doen er veel aan om te integreren. “Wat we heel leuk vinden om te doen, is koffie schenken in het Dorpshuis en Hallo Elden bezorgen. We vinden het fijn dat we daardoor ook meer mensen in Elden leren kennen.” Als ze niet druk zijn in het dorp, hebben Kees en Saskia hun handen vol aan andere hobby’s zoals zeeduiken en wandelen. “In de omgeving, maar ook op vakantie.” Saskia doet verder aan Zumba en Kees verzamelt miniatuurauto’s. “De restrictie van die hobby is dat de auto’s niet duurder mogen zijn dan 5 euro, of ik moet ze ruilen of krijgen. Zo blijft het betaalbaar en gaat het niet zo snel.”

Favoriete plekjes

Voor Saskia is de favoriete plek in huis de opkamer waar de eettafel staat. “We houden ervan om daar met familie of vrienden gezellig te eten.” Voor Kees is het de keuken waar ze samen eten. Maar eigenlijk zijn ze blij met alles in huis. In Elden is park Westerveld een favoriet: “Daar kunnen we heerlijk rustig wandelen in een hele mooie omgeving.” Bijzonder vinden ze ook de molen en het dorpsplein. Kees hoopt dat er in de toekomst misschien 1x per maand een markt zal zijn.

 

Redactie Elden Online

Hoofdredacteur Hallo Elden | Elden Online