In en om het Dorpshuis

Voordat we onze plannen om met elkaar in het Dorpshuis te eten kunnen realiseren, willen we de keuken verbeteren. Deze is nu niet geschikt om uitgebreid in te koken. We hebben inmiddels een ontwerp laten maken, waarin het ook mogelijk is om afval gescheiden in te zamelen. Voor deze plannen zijn bij instanties als VSB en Provincie Gelderland subsidies aangevraagd. De verbouwing staat voor de komende winter gepland.

Overigens wordt het Dorpshuis op meer plaatsen aangepakt en verbeterd. De buitenkozijnen en de dakgoot aan de achterkant worden geschilderd. Binnen hebben we een probleem met de vloer. Deze is een tijdje terug geïsoleerd om het lekken van warmte tegen te gaan en te besparen op de stookkosten. Een nadelig bijeffect is dat de vloerplaten hierdoor krimpen en de marmoleum toplaag scheurt. Hiervoor zoeken we een oplossing.

Op zaterdag 23 september is de vernieuwde boekenkast geopend. Van dit geweldige initiatief van Petra van Houdt wordt veel gebruik gemaakt. Een aantal dorpsbewoners heeft geholpen met het opknappen van een oud bushokje en dit voor zijn nieuwe bestemming geschikt gemaakt. Zij hebben ook het terras voor het Dorpshuis op de schop genomen en er een stoep aangelegd. Het tot boekenkast omgebouwde bushokje is nu voor iedereen goed bereikbaar.