Niet te missen: Zelenka en Bach

Bijzonder barokconcert in de Lucaskerk op zaterdag 4 november

Twee prachtige en niet vaak uitgevoerde missen van een zeer bekende en een relatief onbekende grootmeester van de barok zijn op zaterdagavond 4 november te beluisteren in de Lucaskerk. Het Arnhemse Kamerkoor Novo Cantare pakt om de paar jaar uit met een groot project waarbij het andere musici inschakelt. Dit jaar zijn dat Concerto Barocco en vier vocale solisten. Samen brengen zij de monumentale Missa Omnia Sanctorum (Mis voor Allerheiligen) in a van Jan Dismas Zelenka en de Lutherse Mis in A van Johann Sebastian Bach.

De Boheemse componist Jan Dismas Zelenka wordt ook wel de ‘Tsjechische Bach’ genoemd. Hij was tijdgenoot van Johann Sebastian Bach; ze hebben elkaar gekend en bewonderd. De Missa Omnia Sanctorum is zeer afwisselend, expressief en van een grote schoonheid. Van Bach wordt een van diens vier Kyrie-Gloria-missen gebracht, waarin hij delen van eigen cantates hergebruikte.

Het koor wordt begeleid door barokorkest Concerto Barocco en krijgt medewerking van de solisten Marjon Strijk (s), Jan Kullmann (a), Falco van Loon (t) en Michiel Meijer (b).

Zelenka als hoofdgerecht en Bach als het – niet te versmaden – voorgerecht. Het is weer eens wat anders! Deze menukeuze zal het publiek zeker bevallen, verwacht het koor.

Het is de eerste keer dat Kamerkoor Novo Cantare optreedt in Elden! Voor wie dit niet wil missen, kaarten zijn te reserveren via de website van het koor, www.novocantare.nl. Ze kosten € 20 (voor studenten en kinderen € 10).

Zaterdag 4 november 2017, 20.15 u, Lucaskerk te Elden, Rijksweg-West 52

Dit project wordt mogelijk gemaakt door onder andere het VSB fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.