Koningsdag rond molen De Hoop

De Stichting Evenementen Elden (SEE) zorgt ervoor dat Koningsdag elk jaar in Elden gevierd wordt. Volledig in de traditie van het dorp kunnen jong en oud op 27 april dit feest gezamenlijk vieren.

Op het terrein rondom molen ‘De Hoop’ organiseert de SEE voor de jongste kinderen diverse leuke kinderspelen. Oudere kinderen kunnen uiteraard aan de spelletjes deelnemen. Daarnaast is er voor hen de gelegenheid deel te nemen aan een kleedjesmarkt. Deelname aan de kinderspelen en de kleedjesmarkt is helemaal gratis!

Zoals ieder jaar staat ook het traditionele Vogel- en Koningsschieten op de agenda van Koningsdag! Ben je 18 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het Vogelschieten. Voor deelname aan het Koningsschieten moet je in Elden wonen of geboren zijn. Het inschrijfgeld bedraagt €5,-

Inmiddels zijn ook de ‘Eldense Touwtrek Kampioenschappen’ (ETK) een echte traditie. Deelname aan de ETK is mogelijk vanaf 16 jaar. Teams van minimaal 4 personen kunnen zich opgeven via eldensgetrek@outlook.com.

Het Eldense Koningsfeest zal muzikaal omlijst worden. Tot ongeveer 20.00 uur kan er met een hapje en drankje worden genoten van deze mooie Koningsdag.