Samen Eten 2018

Laagdrempelig, gezellig samenzijn en lekker eten.

Sinds mei 2018 is het Dorpshuis in Elden drie keer omgetoverd tot een gezellig restaurant waar telkens 20 mensen kunnen aanschuiven. Vrijwilligers zorgen voor de aankleding, het eten en de bediening. Voor slechts 5 euro kunnen de gasten genieten van ‘n drie gangen maaltijd. Op de allereerste ‘Samen eten’ avond werd er bijvoorbeeld een Indische rijsttafel geserveerd. In juli was het zo warm dat we kozen voor zelfgemaakte huzaren- en zalmsalades. Altijd is er een soepje met een broodje vooraf. De reacties tot nu toe zijn erg positief, zowel van de vrijwilligers als van de gasten. Het is erg gezellig, gasten leren nieuwe mensen kennen en de vrijwilligers worden er ook blij van.

Samen eten is voor iedereen die iets met Elden heeft en het gezellig vindt om aan te schuiven.

Het Samen eten blijkt een (te) groot succes te zijn, zo zijn er altijd meer aanmeldingen dan beschikbare plekjes. Volgend jaar hopen we meer mensen te kunnen toelaten óf het vaker te kunnen organiseren. Eind 2018 gaan we weer flyeren met de nieuwe data voor 2019.

 

De overige data voor 2018 zijn: 7 september (helaas al vol), 5 oktober, 2 november en 7 december. Voor aanmeldingen kunt u bellen naar: 06-26208166 of mailen naar sameneten@elden.nl.

 

Het ‘Samen Eten’ team van de afgelopen keren bestond uit Maria, Ria, Laurens, Ellen, Sheila, Ans, Simone, Willem, Petra en Nicoline. In steeds wisselende samenstelling werken zij in de bediening of in de keuken.

 

Vind je het leuk om mee te helpen in de keuken / bediening of het doen van de boodschappen? Neem dan contact op met ons op via sameneten@elden.nl.

 

 

tekst: Nicoline Jansen