Lezing Snuffelen aan Snoeien 13 september

De animo voor fruit uit eigen tuin groeit: heerlijk om appels, peren, aalbessen, frambozen en nog veel meer uit je eigen tuin te plukken.

Tinka Chabot, van het bedrijs S-Kwadraat is een vakbekwaam hovenier en gespecialiseerd in het zorgvuldig en esthetisch snoeien van alle bomen en struiken. Ze zal u vanavond laten snuffelen aan de geheimen van het snoeien van het fruit in uw (volks)tuin.

Regelmatig snoeien van fruitbomen en -struiken is nodig om een grote opbrengst te verwachten. Tijdens de lezing “snuffelen aan snoeien” worden alle in Nederland voorkomende fruitsoorten behandeld, van de braam tot de Japanse wijnbes en van de appel tot de vijg.
Het snoeien wordt door velen als een van de moeilijkste tuinwerkzaamheden ervaren. Dat is het niet, mits u weet waar u op moet letten. Dat wordt duidelijk gemaakt op een inspirerende en soms hilarische wijze. U leert anders te kijken en vooral te durven, met respect voor de plant.

Wees gewaarschuwd: na deze lezing zult u nooit meer onbevangen naar bomen en struiken kijken, zonder meteen te denken: dat kan veel mooier! En daar gaat het om: uw tuin nog mooier maken dan hij nu is. En dat alleen door goed te snoeien. Alweer aan het einde van het tuinseizoen kijkt onze Volkstuinvereniging vooruit en organiseren we deze lezing zodat u in september de snoeischaar zelf nog kunt hanteren.

Dorpshuis ‘Ons gebouw’,
Rijksweg West 50 in Elden (Arnhem)
van 20.00 uur tot ca. 22.00 uur
€ 3,00 per persoon, leden VTV Elden gratis
Volkstuinvereniging Elden
www.volkstuinvereniging-elden.nl