Snoeien in het Perenlaantje

De perenbomen staan al in al bloei. Het snoeien zal wat voorzichtiger moeten. Wie het Perenlaantje kent, weet hoeveel bomen er staan. Normaal gesproken zijn er gauw zes tot acht mensen aanwezig om te helpen. Op deze zonnige zaterdagochtend zijn er maar drie man bezig om de bomen te snoeien onder de leiding van de kwieke nestor Henk Eggenhuizen. Albert Roovers en Theo Heijmans volgen zijn adviezen nauwgezet.

Verleden week was het helaas slecht weer en is de timing van deze zaterdag schijnbaar minder goed voor de vaste kern van vrijwilligers. De landschapscommissie heeft een klussenlijstje waarop vrijwilligers zich kunnen inschrijven. Wil je de volgende keer ook een handje helpen kijk dan hier voor de volgende klussenzaterdag. Een dagdeel helpen kan natuurlijk ook.

Theo had verleden keer de belofte gedaan dat hij zijn pruimenlikeur zou meenemen. Traditiegetrouw wordt er aan het einde van de dag zelfgemaakte pruimenlikeur geschonken. Aangezien ik vandaag helaas niet kon snoeien, maar alleen aanwezig was voor deze reportage, kreeg ik al vroeg in de ochtend de primeur de likeur te proeven. Het was inderdaad erg lekker en smaakte naar meer. Een mooie beloning voor de harde werkers later op de dag.

Snoeien Perenlaantje