Ondergrondse containers sluiten


Evenementgegevens

  • Datum:

Ondergrondse containers gaan dicht op 24 juni

In de aankomende maanden gaan de ondergrondse containers in de Arnhemse woonwijken weer dicht. Gefaseerd per wijk worden de ondergrondse containers voor restafval weer afgesloten. Arnhemse inwoners moeten dan hun afvalpas gebruiken om afval in de ondergrondse container te gooien. In Elden sluiten de afvalcontainers voor restafval op 24 juni 2019.

Afsluiten per wijk

Vanaf mei 2019 worden de ruim 1.500 ondergrondse containers voor restafval en Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken gefaseerd per wijk weer afgesloten. Vooraf worden inwoners geïnformeerd over wanneer dit gebeurt in hun wijk. Hier vindt u een overzicht van de planning. Voor u een kleine moeite, voor het milieu van groot belang.

Afval scheiden loont

Op dit moment betalen alle Arnhemse huishoudens afvalstoffenheffing. Dit systeem blijft hetzelfde als de ondergrondse containers weer dicht gaan. De gemeente wil in 2020 wel een ander systeem invoeren, waarbij afval scheiden loont. Er wordt dan gewerkt met een vast en een variabel tarief. Uit het vaste tarief wordt onder andere gescheiden afval als groente- en tuinafval, papier en plastic verpakkingen, blik en drinkpakken betaald. Daarbovenop betalen inwoners dan een bedrag per keer voor het aanbieden van restafval. Inwoners die goed afval scheiden en minder restafval hebben zijn dan goedkoper uit. De verdere invulling over tarieven en regelingen voor de minima en mensen die op medische gronden veel afval hebben, wordt dit jaar door de gemeenteraad bepaald.